Ellipse

Toets snel en doelgericht met Optimum Assessment Platform

Zowel werknemers als werkgevers zijn zich in toenemende mate bewust van de toegevoegde waarde van (kennis) toetsen binnen organisaties. Maar hoe meet je periodiek parate kennis bij je medewerkers? Het liefst ook nog op een aansprekende en laagdrempelige manier? 

Flexibel en periodiek toetsen

Binnen het bedrijfsleven zoekt men naar een softwareoplossing om zeer gericht en buitengewoon flexibel periodiek te toetsen. Met deze wetenschap ontwikkelden wij Optimum Assessment Platform.

Met het toetsplatform kun je eenvoudig parate kennis en inzicht toetsen. Je krijgt grip op het actuele kennisniveau en de voortgang van je medewerkers in ontwikkeltrajecten. Tevens kun je gemakkelijk, snel en gericht feedback geven. De tool is eenvoudig te implementeren en in te vullen naar eigen behoefte met direct beschikbare voor gedefinieerde content of met eigen content gerelateerd aan het bedrijf of de branche.

Waarom Optimum Assessment Platform?

 • Eenvoudig te gebruiken en snel te implementeren;
 • Meet parate generieke of specialistische kennis;
 • De tool is niet branche afhankelijk, maar flexibel inzetbaar in iedere organisatie;
 • Je kunt de toets vormgeven in je eigen huisstijl;
 • Na afname is het behaalde resultaat direct inzichtelijk. Je kunt dus gericht feedback geven;
 • Toetsen ‘on the job’, op een vast moment of spontaan gestuurd;
 • Optimum Sprint is een SaaS oplossing. Software installeren is niet nodig;
 • Afname kan gemakkelijk via tablet, smartphone of stand-alone-pc;
 • Het is een betaalbare softwaretool met opties tot uitbreiding;
 • Compleet AVG-proof;
 • Met 30jaar ervaring en diverse experts in dienst bieden wij uitstekende support.

Wat levert het op?

Optimum Assessment Platformgeeft inzicht in het kennisniveau van medewerkers. Je kunt de softwaretool inzetten voor uiteenlopende doeleinden. Of het gaat om kennis opfrissen of ter controle om te bepalen of bijscholing nodig is. Jij bepaalt!

Stel je doet een nulmeting onder je medewerkers. Je test bij iedereen de kennis die hij of zij op dat moment heeft ten aanzien van de AVG wetgeving. Hierna volgt een gerichte training en volgt er een nieuwe meting. De één-meting. Hiermee breng je de voortgang duidelijk in kaart.

Voor organisaties kan het bijvoorbeeld lastig zijn om in kaart te brengen wat een training of opleiding oplevert, maar met Optimum Assessment Platform heb je hier direct inzicht in. Met het resultaat van de toets weet je waar je werknemer staat en wat de verdere ontwikkelbehoefte is.”

Ook bruikbaar binnen mijn organisatie?

Optimum Assessment Platform is inzetbaar binnen iedere sector voor uiteenlopende doeleinden. Enkele concrete voorbeelden voor het inzetten van de tool binnen jouw organisatie zijn:

 Human Resources  Operations
 Onboarding  Instructies
 Recruitment  Veiligheidsregels/-voorschriften
 Bedrijfsregels en afspraken  Kwaliteitsafspraken
 Algemene wetgeving (AVG, Arbo)  Gezondheidsregels
 ROI-meting van training/cursus  Calamiteiten scenario
Voorbeeld 1

Uitzendbureau

Stel je runt een uitzendbureau. Mensen komen dagelijks langs om zich in te schrijven als uitzendkracht. Het is een must dat jouw medewerkers op de hoogte zijn van de vereisten op het vlak van AVG. Je wilt je tenslotte conformeren aan de privacyrichtlijnen van de EU.

Met Optimum Assessment Platform ben je in staat om deze parate kennis testen. Dit toetsen gebeurt ‘on the job’ dus dient het praktisch en speels te zijn ingericht. Optimum Assessment heeft verschillende standaard contentcomponenten, zoals bijvoorbeeld AVG regelgeving, in het aanbod. Daarmee heb jij binnen no-time inzicht van de stand van zaken.

Voorbeeld 2

Retailer

Stel je bent een retailer. Je vind het fijn als je medewerkers op de vloer up-to-date zijn met kennis over bijvoorbeeld de voorraad, productcodes en omgang met procedures zoals klachtenafhandeling en garanties. Met behulp van de software kun je deze parate kennis wekelijks op een praktische en speelse manier testen. Iedereen wil natuurlijk goed scoren. Aan motivatie zal het niet ontbreken!

Hoe stel ik een kwalitatief goede toets samen?

Eerder schreven we al over hoe je een kwalitatief goed examen ontwikkelt. Maar hoe doe je dat in het bedrijfsleven? Wij bieden vanuit onze expertise support om de implementatie van de softwaretool soepel te laten verlopen. Vragen zoals ‘Wat is de beste manier om Optimum Assessment Platform te implementeren in mijn organisatie?’, ‘Hoe stel ik een goede vraag samen?’ of ‘Welke vraagsoorten zijn voor mij van toepassing?’ worden door toetsdeskundig experts beantwoord.

Decor

Interesse?

Zie jij ook kansen om de kennis binnen jouw organisatie periodiek te toetsen? Of ben je benieuwd naar manieren om werknemers extra motiveren met bijvoorbeeld gamification toepassingen. Wij helpen je hier graag verder bij.