Ellipse

Is digitale toetsing duur?

Is digitaal toetsen duur?

Er bestaan veel misvattingen en fabels over digitaal toetsen. Een van deze stellingen is dat digitaal toetsen duur is, maar is dat wel zo? Bij het stellen van deze vraag doelen de meesten op de investering die nodig is om te starten met digitaal toetsen. Het is inderdaad niet goedkoop om een database op te zetten met toetsen en examenvragen. Maar dezelfde investering die je maakt voor een database, ben je ook kwijt na een aantal keer schriftelijk toetsen.

Hergebruik en kosten

Een groot voordeel van digitale toetsing is dat de inhoud bewaard (en geheim) blijft. Daarom kan je de inhoud opnieuw gebruiken, waardoor je de investering er al snel uit hebt. Bijkomend voordeel is dat je gefaseerd een database met toetsen en examenvragen opbouwt.

Investering voor de lange termijn

Is het duur om digitaal te toetsen? Natuurlijk brengt digitaal toetsen op korte termijn kosten met zich mee. Echter betaalt de investering zich op (middellange) termijn zich dubbel en dwars uit. Wil jij weten wat digitaal toetsen voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde content

Vind snel antwoord