Ellipse

Single Sign On (SSO) in digitale toetssoftware

Ken je dat gevoel? Je probeert ergens in te loggen, maar welk wachtwoord was het ook alweer? En net wanneer je denkt dat je klaar bent, vraagt een ander systeem weer om een ander wachtwoord. Dankzij Single Sign On (SSO) is dit gedoe verleden tijd. Ontdek hoe SSO een vloeiend en gestroomlijnd toetsproces bevordert.

Traditionele inlogmethode

Vroeger was het normaal om voor elke applicatie of dienst een afzonderlijke gebruikersnaam en wachtwoord te hebben. Dit betekende eindeloos veel combinaties onthouden (of vergeten!).

Wat is Single Sign On (SSO)?

SSO, of Single Sign On, is een authenticatiemethode waarmee je slechts één keer hoeft in te loggen om toegang te krijgen tot verschillende applicaties of diensten. Geen gedoe meer met verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen. Met één set inloggegevens navigeer je vlot door alle nodige toetsmodules.

Gebruiksgemak voor iedereen

Aan de hand van de ingestelde rollen en rechten, navigeer je eenvoudig tussen onderdelen binnen jouw online toetsproces. Het gebruik van SSO in het Optimum Assessment Platform betekent dat alle modules, van Optimum Editor tot Optimum Reports, harmonieus op elkaar aansluiten.

Minder inlogstress, meer focus

Elke keer dat je niet opnieuw hoeft in te loggen, win je kostbare tijd. Die paar seconden hier en daar tellen snel op, vooral tijdens drukke toetsperiodes. SSO zorgt ervoor dat je je kunt richten op wat echt telt: een kwalitatief goed toetsproces.

Beveiliging op zijn best

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar door het verminderen van het aantal inloggegevens wordt de beveiliging juist versterkt. Met SSO loop je minder risico op onveilige of hergebruikte wachtwoorden.

Naadloze integratie en stroomlijning

Het gebruik van SSO in het Optimum Assessment Platform betekent dat alle modules, van Optimum Editor tot Optimum Reports, harmonieus op elkaar aansluiten. Ervaar een soepel en samenhangend toetsproces van start tot finish.

Ervaar een soepel en samenhangend toetsproces van start tot finish.

Conclusie

Single Sign On is een gebruikerservaring die je een hoop efficiëntie en gemak biedt. Single Sign On (SSO) in het Optimum Assessment Platform biedt je niet alleen een naadloze inlogervaring, maar ook tijdbesparing en verhoogde beveiliging. Door onnodige inloghobbels te elimineren, kan je je concentreren op wat echt belangrijk is: een efficiënt en kwalitatief toetsproces. Ben jij klaar om de volgende stap in digitale toetsing  te zetten? Neem contact met ons op.

Meer weten?

Optimum Assessment is jouw partner in digitaal toetsen. Wij helpen je op weg met een compleet pakket aan services. Wij ondersteunen je bij het volledige toetsproces, of het nu gaat om de implementatie van de software, de optimalisatie van jouw toetsproces of de ontwikkeling van een itembank.

Jouw partner in digitaal toetsen

Optimum Assessment

Decor

Meer informatie over onze diensten?

Meer weten over wat Optimum Assessment voor jou kan betekenen?