Ellipse

Optimum Assessment Platform nieuwe toetssoftware CBR theorie-examens

Met trots kondigt Optimum Assessment aan de Europese aanbesteding “constructie en afnamesoftware” ten behoeve van de theorie-examens van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) te hebben gewonnen. Na een zeer competitief aanbestedingstraject, hebben beide partijen donderdag 2 maart 2023 hun handtekening onder deze samenwerking gezet.

Martin van den Berge, algemeen directeur van Optimum Assessment en directeur bedrijfsvoering van het CBR, Jan Jurgen Huizing.

Foto: het tekenmoment op donderdag 2 maart 2023.

 

Martin van den Berge (foto: links), algemeen directeur van Optimum Assessment, is verheugd. “We zijn zeer vereerd dat we deze opdracht gegund hebben gekregen en kijken uit naar een succesvol en langdurig partnership.” Directeur bedrijfsvoering van het CBR, Jan Jurgen Huizing (foto: rechts): “Met Optimum Assessment halen we een samenwerkingspartner in huis waarmee we de toekomst in kunnen en die ons helpt onze ambities te realiseren.”

Theorie-examens

Het CBR is landelijk verantwoordelijk voor de beoordeling van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in de transport en logistiek sector. Vanaf medio 2024 worden de theorie-examens die hieraan ten grondslag liggen, afgenomen met behulp van het Optimum Assessment Platform. Als partner in digitaal toetsen draagt Optimum Assessment tevens bij aan de realisatie van betrouwbare en valide toetsen, een efficiënte afname en een optimaal toetsproces. Kwaliteit, veiligheid en vernieuwing zijn hierbij de kernbegrippen.

Partnership

Over de samenwerking tussen beide partijen zegt Martin van den Berge: “Deze samenwerking is een geweldig mooie stap vooruit voor beide organisaties.” Jan Jurgen Huizing geeft aan: “Het CBR transformeert zich de komende jaren van uitvoerder naar publieke dienstverlener, waarbij de klant centraal staat bij het inrichten van de dienstverlening en processen. Gemak, duidelijkheid en inlevingsvermogen staan daarbij centraal. Om deze ambitie tot realiteit te laten komen, worden ook hoge eisen gesteld aan de partners waaraan het CBR zich verbindt.”

Martin: “We zijn trots dat onze toets software nu onderdeel gaat uitmaken van het landelijke CBR-examenstelsel. Zowel het maatschappelijk belang als de omvang maken dit voor ons een extra uitdagende opdracht. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een positieve bijdrage levert aan de toekomstige toetsing van het CBR”.

Implementatie

Nu het contract is getekend kan de implementatie van start. “Wij begrijpen de verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat door het CBR in ons is gesteld. Optimum Assessment is toegewijd aan het leveren van de best mogelijke resultaten”, aldus van den Berge. Zowel Martin als Jan Jurgen bedanken alle teamleden en overige betrokkene die veel werk hebben verzet tijdens de gehele aanbestedingsprocedure en hebben bijgedragen aan dit succes. “Vol enthousiasme starten we samen met dit project en kijken ernaar uit om in nauwe samenwerking met elkaar alle beoogde doelen te bereiken.”

Over Optimum Assessment

Optimum Assessment is partner in digitaal toetsen. Lees meer informatie over het Optimum Assessment Platform en de ondersteunende diensten.