Ellipse

Optimum Assessment en eX:plain samen aan het werk voor het goede doel

Amersfoort, 8 november 2022 – Medewerkers van Optimum Assessment en eX:plain hebben samen een steentje bijgedragen aan een mooiere wereld. Bij twee verschillende zorginstellingen in Amersfoort, de thuishaven van eX:plain, hebben vijf collega’s verschillende bewoners een leuke dag bezorgd.   

Medewerkers van Optimum Assessment en eX:plain hebben samen een steentje bijgedragen aan een mooiere wereld

 

Duurzaamheid & maatschappelijk ondernemerschap

Optimum Assessment zet in toenemende mate in op duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap. Het doel is om dit uiteindelijk integraal onderdeel te maken van alles wat we doen. Dat gaat echter niet van vandaag op morgen. Maar wel voegen we graag direct de daad bij het woord. Daarom hebben we de eerste stappen gezet in het vormgeven van een loyalty programma. Een programma dat we nadrukkelijk koppelen aan concrete activiteiten met een maatschappelijk karakter.

Customer Loyalty

Optimum Assessment scoort haar klanten gedurende het jaar op uiteenlopende criteria, waaronder examenaantallen, gebruik van het Self-Service Portaal, deelname aan user group meetings etc.

Voor de klant met de hoogste score organiseren wij in het betreffende jaar een sociale activiteit in de stad of regio waarin de klant gevestigd is. De klant in kwestie bepaalt zelf of en op welke manier zij wil bijdragen.

Dit jaar trappen we af en is eX:plain uitgeroepen tot de meest loyale klant van Optimum Assessment. Als dank heeft Optimum Assessment in samenwerking met de Stichting Present in Amersfoort een sociaal project georganiseerd.

Begeleid wonen

Afgelopen dinsdag 8 november hebben vijf medewerkers van eX:plain en Optimum Assessment bij Humanitas, begeleid wonen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, pannenkoeken gebakken en in gezamenlijkheid gegeten. Om de kwaliteit van de pannenkoeken te garanderen hield bewoner Christian scherp toezicht.

Na deze smakelijke en zeer gezellige lunchactiviteit werd er vervolgens in de middag bij de Hoenderberg, begeleid wonen voor ouderen, met veel energie geknutseld en spelletjes gespeeld met de bewoners aldaar. Na afloop hield bewoner Franklin een aantal toespraken om de dag met een persoonlijk dankwoord af te sluiten.

Jaarlijks evenement

‘Het was fantastisch om samen deze lieve mensen een mooie dag te bezorgen’, aldus Martin van de Berge, algemeen directeur van Optimum Assessment. ’Dit smaakt absoluut naar meer. Een jaarlijks event op zijn minst.’ Daarnaast spreekt hij zijn dank uit aan Riny van Nuland en Fred Diepeveen van eX:plain en collega’s Marilyn Ceelen en Rob Bergevoet voor hun enthousiaste bijdrage aan deze bijzondere dag en aan Laura Griffioen van de Stichting Present, die dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt.