Ellipse

Optimaliseer digitale toetsing door het verbeteren van werkprocessen

Martijn van Herk

Experts in het toetsdomein aan het woord: Martijn van Herk

Mijn naam is Martijn van Herk en sinds maart 2016 ben ik werkzaam in de wereld van digitaal toetsen. Ik ben gestart als functioneel beheerder, maar ben in de loop der jaren steeds meer actief betrokken bij klanten. Inmiddels ben ik al een tijdje actief als Applicatie Consultant. In deze rol zorg ik, in nauwe samenspraak met de klant voor de optimale digitale toetservaring, altijd en overal.  

Van uitdaging naar kans

Een toetsproces omzetten van papier naar digitaal is een uitdaging. Dit zorgt onherroepelijk voor veranderingen in het toetsproces terwijl je dat misschien helemaal niet wilt. Waarom immers iets wijzigen dat goed gaat?

De vrees voor verandering kan een reden zijn om vast te houden aan oude werkprocessen en systemen. Maar juist deze veranderingen kunnen in je voordeel werken en je toetsproces sterk verbeteren. Denk aan een betere dataveiligheid voor jouw kandidaten, een efficiënter werkproces en een hogere kwaliteit van je toets.

Praktijkvoorbeeld: itemconstructie in een tekstverwerker

Een voorbeeld dat ik in de praktijk vaak tegenkom heeft betrekking op de itemconstructie van een toets. Het ontwikkelen van vragen gebeurt nog geregeld in een tekstverwerker als Microsoft Word. Het document wordt over en weer gemaild, inclusief tal van opmerkingen en aanpassingen.  Het is een stap in de juiste richting, maar wist je dat je dit proces nog verder kunt verbeteren?

Oplossing: procesoptimalisatie

Door te kiezen voor één toetsplatform kun je een aantal “handmatige” stappen automatiseren. Het gevolg? Je toets- en itemontwikkelproces wordt (nog) efficiënter! Je bespaart veel tijd en verkleint de kans op fouten. Een automatische workflow binnen één toetsplatform zorgt er namelijk voor dat je niet meer op en neer hoeft te mailen. Daarnaast kun je altijd terugbladeren in de itemhistorie dankzij automatisch versiebeheer van vragen en toetsen. Ook wordt content automatisch en beveiligd opslagen op een centrale plek waardoor je niet meer hoeft te zoeken naar het juiste document.

Bestaande processen behouden en optimaliseren

Er zijn tal van verbeteringen die je kunt doorvoeren om je toetsing te optimaliseren. Zelfs met het behoud van bestaande processen. Als applicatie consultant denk ik heel graag met de klant mee, om het bestaande proces zoveel mogelijk te behouden, maar ook te optimaliseren met behulp van het toetsplatform!

Ook door bestaande werkprocessen in stand te houden kan je toetsing optimaliseren!

Martijn van Herk

Decor

Wil je meer weten over digitaal toetsen? Laat een berichtje achter via ons contactformulier!