Ellipse

Samen naar een hoger niveau van toetsing

Jan van Roessel

Experts in het toetsdomein aan het woord: Jan van Roessel

Mijn naam is Jan van Roessel en ik ben inmiddels ruim 2,5 jaar actief in de wereld van digitaal toetsen. Hiervoor was ik zo’n 25 jaar werkzaam in de Informatie- en Communicatie Technologie in uiteenlopende rollen, van Servicedesk medewerker tot systeembeheerder en interimmanager. Op dit moment ben ik applicatie consultant bij Optimum Assessment en probeer ik een brug te slaan tussen de (toets)vraag van de klant en de wereld van softwareontwikkeling. Daarnaast treed ik op als projectleider van de verschillende migratietrajecten naar de nieuwe toetsapplicatie Optimum Assessment Platform.   

Softwaremigratie

Tijdens migratietrajecten blijken bestaande processen vaak lastig om te buigen. Klanten werken vaak al jaren met zelf ingerichte processen en zijn hieraan gehecht. Als je daar veranderingen in gaat aanbrengen dan sluit het een en ander vaak niet meer aan bij overige processen binnen de organisatie. Dat is lastig, maar zeker niet onoverkomelijk!

Efficiency en veiligheid

Ik zoek in zo’n geval samen met de klant naar inzichten en mogelijkheden in Optimum Assessment Platform, waarmee we alsnog de aansluiting kunnen vinden. Op die manier wordt dan ook gelijk duidelijk waar de winst van een migratie naar het nieuwe platform zit. Zoals bijvoorbeeld dat er efficiënter en veiliger gewerkt kan worden. Ook is de interface intuïtiever wat het werken binnen het platform prettiger maakt.

Als klant sta je er niet alleen voor, integendeel!

Uiteraard loopt een klant in een traject als dit tegen verschillende dilemma’s aan. Zo heeft de gemiddelde klant door de jaren heen enorm veel content ontwikkeld en verzameld. Met een migratie voor de deur rijst de vraag; Wat neem je wel of niet mee? Ook dat is en blijft lastig, het is immers “waarde” die je weggooit.

Natuurlijk staat een klant er niet alleen voor, integendeel. Als applicatie consultant help ik om de juiste afwegingen te maken en zo de beste beslissingen te nemen. Het verschilt per klant, maar uiteindelijk komt er sowieso een beter inzicht in de beschikbare content.

Samen naar betere toetsing

Het ultieme doel is om samen toetsen naar een hoger niveau te brengen. Samen die stip op de horizon bereiken en de issues die we eventueel onderweg tegenkomen, overwinnen.

Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich voorstelt, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht.

Henry David Thoreau

Decor

Neem contact op

Wil je meer weten over digitaal toetsen? Laat een berichtje achter via ons contactformulier!