Ellipse

PERSBERICHT

Duitse Innovatieve Hogeschool kiest voor Optimum Assessment Platform

Met trots kondigt Optimum Assessment aan dat INU (Innovative Hochschule für angewandte Wissenschaften) in Keulen heeft gekozen voor Optimum Assessment Platform. “Gezien het innovatieve karakter van deze University of Applied Sciences, is dit niet alleen een prachtige uitbreiding van ons klantenbestand, maar vergroten we direct ook onze aanwezigheid in Duitsland”, aldus Martin van den Berge, Algemeen Directeur van Optimum Assessment.

Over INU

INU is een nieuwe, particuliere en volledig online gestuurde University of Applied Sciences. Het instituut biedt uiteenlopende toekomstgerichte en praktijkgerichte studieprogramma’s en onderwijsvormen. Een toekomstbestendig online studieprogramma dat virtueel studeren en “on-campus” colleges combineert met enorme flexibiliteit in tijd en locatie.

De INU ziet zichzelf als een innovatieve online universiteit waar je onderwijs op afstand en op locatie kunt combineren. Dit vergemakkelijkt ook studeren in het buitenland. Deze filosofie vraagt om een toegankelijk en flexibel toetsplatform waarin ook online proctoring wordt ondersteund.

Optimum Assessment Platform

In Optimum Assessment Platform vindt de INU de perfecte toetsoplossing. De belangrijkste redenen voor deze keuze zijn:

  • Het gebruiksgemak van Optimum Assessment Platform;
  • Ondersteuning van het complete toetsproces middels workflow management;
  • Schaalbaarheid, zodat er alle ruimte is voor verdere groei;
  • Standaard integratie met online proctoring oplossing Proctorio.

Bovendien ziet de INU de complete user journey weerspiegeld in het Optimum Assessment Platform doordat alle relevante gebruikers vanuit het toetssysteem kunnen (samen)werken.

Partnership

Aangezien het een startende universiteit betreft worden er momenteel nog geen (digitale) toetsen afgenomen. Het complete toetsproces wordt dan ook in samenspraak tussen gebruikers (zowel docenten als leerlingen) vanuit de INU en toetsexperts vanuit Optimum Assessment zo efficiënt en toekomstbestendig mogelijk vormgegeven.

Implementatie

De nadruk ligt voorlopig op de implementatie van Optimum Assessment Platform. In oktober van dit jaar vindt de kick-off plaats. De verwachting is dat de eerste toetsen in het tweede kwartaal van 2024 afgenomen worden.

Over Optimum Assessment

Optimum Assessment is de partner in digitaal toetsen. Voor meer informatie over Optimum Assessment Platform en de ondersteunende diensten, ga naar www.optimumassessment.com.

Decor

Meer weten over digitaal toetsen?

Neem dan contact met ons op via +31 13 – 528 63 63 of stuur ons een bericht.